Låna till kontantinsats av ett externt låneinstitut

Om du av någon anledning inte kan låna till kontantinsats från den bank där du har du stora lån kan du fortfarande komma runt betalningen genom att låna från ett  låneinstitut. Det kan vara i stort sett vilken bank eller vilket låneinstitut som helst, men det lån du kommer att få ta blir troligtvis ett så kallas privatlån. Alltså ett lån utan någon typ av säkerhet som banken, i ett senare skede, kan beslagta om du inte skulle kunna betala tillbaka lånet.

Till skillnad från ett blanco-lån bör du med ett privatlån kunna få ut tillräckligt med pengar som täcker hela kontantinsatsen. Detta beror självklart hur mycket pengar det handlar om. Det här alternativet kommer troligtvis vara det dyrare, eftersom privatlån ofta har hög ränta för att avsaknaden av säkerhet för banken är mindre.

Att låna från ett externt låneinstitut minskar även din chanser för att förhandla och att själv ha något att säga till om. Att låna till kontantinsats från samma långivare betyder att du är en större inkomstkälla och du blir därför viktigare för dem att behålla. Du ska alltså i möjligaste mån försöka samla alla lån hos en och samma långivare.