Vælg det bedste hjemmetæppe

Hvis du indretter dit hjem, kan du opdatere dets udseende og give isolering fra temperatur og lyd, hvilket gør det til en god investering. Men det er nøglen til at høste fordelene at sørge for at vælge det bedste hjemmetæppe til dine renoveringspenge.

Testur

Tekstur er et aspekt af tæpper, som boligkøbere bør overveje nøje. Plysmåtter kan skjule fodspor og støvsugerspor og fungere godt i næsten ethvert rum. Nogle tæpper har en robust overflade, og deres naturlige udseende kan skabe en meget indbydende, personlig atmosfære i et hjem. Hakemåtter er meget alsidige og har følelsen af ​​plysmåtter med en del af slidstabelmåttens holdbarhed.

Farve

Farven på dit tæppe skal supplere rummet. Dit farvevalg kan også være nødvendigt at tage højde for den mængde og type trafik, det sandsynligvis vil modtage. For værelser, der ofte er vært for børn og hunde, er en mørkere farve for at kompensere for pletter og spild, der kan forekomme sandsynligvis et godt valg. Tæppet skal muligvis også vælges i betragtning af hvor meget sollys rummet modtager. Værelser med lidt eller intet sollys har ofte fordel af lyse gulvbelægninger.

Tænk på det rum, du tæpper

Nogle værelser er mere tæppevenlige end andre. Dette er sandsynligvis sund fornuft for de fleste mennesker, men det skal bemærkes, at det ikke anbefales at installere tæpper i områder med høje stænk som køkkener, vaskerum eller badeværelser. Hvis du installerer tæppet i områder, der ofte kommer i kontakt med vand, er det sandsynligt, at der dannes skimmel, hvilket skaber en ubehagelig lugt og mulige sundhedsrisici såsom skimmel. Hold dig til andre områder som stuer, haller, studier og soveværelser.

Vælg tæppemateriale omhyggeligt

Der er et bredt udvalg af tæpper at vælge imellem, som alle tilbyder unikke fordele. For eksempel er uldtæpper holdbare, men de er også dyre og kan være vanskelige at rengøre. Tæpper lavet af polyester og akryl er billigere, men kan bære hurtigt, især hvis de installeres i områder med høj trafik. Husholdningstæpper i nylon er ret overkommelige og holder godt over tid, selvom de kan forårsage statisk og blive støvopsamler.

Få prøver

Vælg ikke bare dit nye tæppe fra en bog. Sørg for at se prøver i hvert værelse, når du køber et hjemmetæppe, så du kan få en bedre idé om, hvordan det vil se ud i rummet, og hvordan det passer til andre møbler.

Vedligeholdelse


Når du har købt dit tæppe og installeret det, skal du passe på det. Som alle andre investeringer i hjemmet skal tæppet vedligeholdes for at du kan indse fordelene. Regelmæssig støvsugning og lejlighedsvis dybderensning, renseri eller shampooing hjælper med at opretholde tæppets kvalitet og hjælper det med at bevare sin farve og æstetiske udseende.

Skriv et svar