Tips til boligdesign og belysning

Når du ikke er i stand til at ændre eller beslutte placeringen af vinduerne i dit hjem, skal du derefter tænke på måder at forbedre og få mest muligt ud af naturligt lys i dit hus. Der er mange tip, du kan følge for at sikre, at maksimalt lys slippes ind og spredes rundt i rummet.

For meget lys

Når dit hus udsættes for for meget sol i de lange dage i sommermånederne, vil du lede efter måder at minimere varme og blænding inde i dit hjem.

Der er mange måder at styre lys inde i hjemmet, og de kommer hovedsageligt fra vinduesbehandlinger, fordi det er vinduerne, der tillader alt det lys og varme fra solen.

Interiør

Indvendige persienner er en af de bedste måder at håndtere lys i dit hjem med stil på. Dine interne vinduesforbindinger kan ikke kun fungere som en skærm, men de kan også se godt ud og supplere din indretning.

Du kan installere moderne, slanke glider og skærme for at give et gennemskinneligt panel mellem dit hjem og solen, så du kan bevare fordelene ved en visning og tæmme varmen og lyset, der kommer gennem vinduerne.

Ydre

Du kan også styre lys og varme udefra i dit hjem. Udendørs persienner og markiser kan give dig betydelig beskyttelse mod solstråling og faktisk spare dig penge på køling.

Med så mange sorter at vælge imellem i disse dage kan du finde noget, der passer til din smag og dit budget. Måske vil du måske installere enkle skærme, der kommer ned for at dække dit vindue, i enten uigennemsigtige, helt blokere stoffer, eller måske foretrækker du en gennemsigtig skygge klud.

Ikke nok lys

Mange hjem lider af at være for mørke. Der er ikke mange ting, du kan gøre for at løse dette, men der er måder at skabe illusionen af lys på, og der er også små renoveringer, du kan gøre for faktisk at bringe mere lys ind.

Mørke rum skal males i lyse, neutrale nuancer, der ikke skaber for mange skygger eller kontrast i rummet. Lysfarvede eller blinde persienner eller gardiner skal bruges til at forhindre, at vinduerne ser tunge ud og tillade maksimalt lys, mens de stadig leverer noget element af privatliv. Smart placering af spejle kan også skabe en illusion af rum og lys i et mørkt rum.

Lad ikke lys være et problem i dit hjem, uanset hvad du bekymrer dig om, er der måder at styre lys inde i dit hjem.

Skriv et svar